3 dingen die door het technologische tijdperk onmisbaar zijn

0
716

We leven in een technologisch tijdperk waarin alles gedigitaliseerd wordt. Daardoor zijn er een aantal dingen essentieel geworden die dat daarvoor helemaal niet waren. Het is belangrijkom mee te groeien met de tijd. Als je achter raakt wordt het bijvoorbeeld lastig om op zakelijk- of sociaalgebied hogerop te komen. Welke dingen er door de technologische ontwikkelingen onmisbaar zijn geworden in deze maatschappij noemen we hieronder voor je op.

#1 Mobiele telefoon

Het verbaast je vast niet maar een mobiele telefoon is in deze tijd onmisbaar voor iemand die midden in de maatschappij wil staan. Bijna iedereen heeft een mobiele telefoon. Het liefst is het ook nog het allernieuwste model met de meest uitgebreide functies die natuurlijk superveel verschilt van de vorige versie… Jongeren lijken soms wel een echte verslaving te hebben ontwikkeld en de mobiele telefoon is ook echt onmisbaar geworden. Het is tegenwoordig niet meer dan normaal om altijd en overal bereikbaar te zijn. Vroeger sprak men van tevoren een bepaalde tijd af en dan kwamen beide partijen netjes de afspraak na. Tegenwoordig is het van groot belang om bereikbaar te zijn voor het geval dat de plannen plotseling veranderen. Sterker nog, mensen maken zich ontzettende zorgen als iemand niet bereikbaar is. Eveneens gaat het zakenleven in een hoger tempo dan vroeger en je werkgever verwacht ook van je dat jij altijd bereikbaar bent. Ben je dit niet? Dan ben je voor een werkgever een stuk minder aantrekkelijk dan andere kandidaten.

#2 Digitale vaardigheden

Nog iets wat onmisbaar is in dit tijdperk zijn digitale vaardigheden. Zoals eerdergenoemd moet alles snel gebeuren en er moet snel geschakeld kunnen worden. 10 minuten voor die belangrijke vergadering vraagt jouw baas je de meest recente cijfers nog even toe te voegen aan de presentatie en dan het liefst in een draaitabel. Om te voorkomen dat jij met je mond vol tanden staat, zou je een Excel examen kunnen doen. Daarmee behaal je een Excel certification en kun je officieel aantonen wat jouw niveau is betreft Excel. Bij een legitiem Excel examen zit altijd een training die je van tevoren uit kunt voeren. Daardoor leer je dus en kun je vervolgens aantonen wat je hebt geleerd. Dit is erg voordelig als je op zoek bent naar een baan of promotie wil maken. Jij kan namelijk op papier aantonen dat je over bepaalde kwaliteiten beschikt in plaats van het alleen te zeggen.

#3 Goede beveiliging

Niet alleen in je huis is het nodig om goed beveiligd te zijn maar ook op het internet ligt er veel gevaar op de loer. Als bijvoorbeeld iemand bij de wachtwoorden van je internetbankieren kan, heb je een groot probleem. Het gebeurt steeds vaker dat computers gehackt worden en dat er een grote som geld wordt geëist voor het teruggeven van je persoonlijke documenten. Zorg er daarom voor dat je computer en daarmee je gegevens goed beveiligd zijn. Hieronder volgen een paar tips om dit te realiseren:

  • Koop een goede antivirusbescherming zoals McAfee of Norton. Deze programma’s zorgen ervoor dat virussen geen kans maken, mits je vaak genoeg een scan uitvoert
  • Bewaar je wachtwoorden niet in een bestand op je computer. Wanneer je computer gehackt wordt kunnen de hackers op deze manier direct bij al je wachtwoorden. Schrijf je wachtwoorden liever op een briefje die je bijvoorbeeld in een boek bewaart. Zo weet je dat ze niet gestolen worden of kwijtraken.
  • Gebruik een wachtwoord met cijfers en hoofdletters. Op die manier is het lastiger om je wachtwoord te kraken. Een wachtwoord dat afwisselend is in letters, hoofdletters en cijfers is namelijk willekeuriger dan bijvoorbeeld de naam van je huisdier. Hackers kunnen je wachtwoord dan moeilijker achterhalen.

Het digitale tijdperk brengt zowel mooie als minder mooie dingen met zich mee. Maar door deze punten in de gaten te houden blijf jij gewoon meedraaien in het technologische tijdperk.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 − 1 =