ABN AMRO jarenlang betrokken bij fraude

0
552

ABN AMRO was tot 2016 al zeker acht jaar betrokken bij fraude met dividendbelasting. Dit gebeurde ook na de nationalisering van de bank. Dit blijkt uit onderzoek van Follow TheMoney (FTM) in samenwerking met andere media.

De bank zou minstens van 2008 tot 2016 onterecht dividendbelasting teruggevraagd
hebben, volgens FTM. “Het ministerie van Financiën had gedetailleerde kennis van deze praktijken, maar ondernam er niets tegen.”

Uit dit onderzoek blijkt dat ABN AMRO deel is van een groep van bankiers, handelaren en
pensioenfondsen die via deze weg miljarden euro’s ontvingen. Andere delen van deze groep zijn o.a. persbureau Reuters, kranten als Le Monde uit Frankrijk, Die Zeit uit Duitsland, De Tijd uit België en de omroepen NDR uit Duitsland en DR uit Denemarken.

Betaalde dividendbelasting kan in een ander land teruggevraagd worden. Dit is afgesproken zodat investeerders en andere eigenaren van aandelen niet dubbel dividendbelasting betalen. Fraudeurs lieten het lijken alsof zij de dividendbelasting hadden betaald, terwijl dat niet was gebeurd. Het was mogelijk op deze manier te frauderen door aandelen te kopen voor de uitbetaling van de dividend en vervolgens die aandelen weer te verkopen.

Bron: nu.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here