Apple boekt recordresultaten dankzij nieuwe iPhones

0
300

Apple heeft het afgelopen kwartaal recordresultaten geboekt dankzij de verkoop van de nieuwe iPhones tijdens de feestdagen. De cijfers zijn beter dan analisten hadden verwacht.

Ook met de verkoop van de Apple Watch, AirPods en diensten als Apple TV+ deed het bedrijf goede zaken. Eind december werd een omzet van omgerekend 83,4 miljard euro genoteerd, een stijging van 9 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal het jaar ervoor. De nettowinst bedroeg 20,2 miljard euro, tegen ruim 18 miljard een jaar eerder.

“We zien dit als een krachtig bewijs van de tevredenheid, betrokkenheid en loyaliteit van onze klanten, en als een grote aanjager van onze groei over de hele linie”, zei topman Tim Cook. Een jaar eerder kwam het bedrijf nog met een omzetwaarschuwing vanwege de tegenvallende vraag naar iPhones.

Coronavirus

Apple verwacht dat de omzet in het lopende kwartaal zal uitkomen tussen de 57 en 61 miljard euro. Volgens financieel directeur Luca Maestri is de marge ongewoon breed vanwege de onzekerheid als gevolg van het coronavirus.

Omdat Apple veel van zijn producten laat maken in China en in andere delen van Aziƫ, wordt er rekening gehouden met negatieve gevolgen voor de verkopen en toeleveranciers van het bedrijf.

Bron: NOS.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here