Apple verbergt Taiwanese vlag-emoji in Hongkong en Macau

0
227

Voor Apple-gebruikers in Hongkong en Macau is de Taiwanese vlag verdwenen uit het emoji-overzicht van berichten-apps als Whatsapp en Facebook Messenger. Na de recentste updates van de besturingssystemen voor iPhones, iPads en Macs is het plaatje van de vlag verborgen.

Alhoewel verborgen, is de vlag-emoji in Hongkong en Macau nog wel te gebruiken, schrijft de website Emojipedia. Gebruikers kunnen het plaatje van elders kopiĆ«ren, een alternatief toetsenbord installeren of ‘suggesties’ bij de toetsenbordinstellingen inschakelen. Wie dan ‘Taiwan’ intypt krijgt alsnog de vlag-emoji als suggestie.

De emoji van de Taiwanese vlag is sinds 2017 al compleet afwezig op alle Apple-apparaten in China zelf.

Taiwan is een de facto onafhankelijke staat die door China wordt beschouwd als een afvallige provincie. China weert om die reden iedere beeltenis van de Taiwanese vlag.

Hongkong en Macau zijn speciale administratieve regio’s binnen China. Vooral in Hongkong is momenteel veel protest tegen de Chinese bemoeienis aldaar. Of het verbergen van de vlag-emoji daarmee samenhangt is niet bekend. Apple heeft er geen mededelingen over gedaan.

Vorig jaar paste KLM op aandringen van China de aanduiding van Taiwan en Hongkong aan. In de lijst bestemmingen van KLM werden die als afzonderlijke landen genoemd, maar de regering in Peking beschouwt ze als onderdeel van China.

Bron: NOS.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here