Home Zakelijk Basisscholen bereiden zich voor op expatleerlingen

Basisscholen bereiden zich voor op expatleerlingen

0
669
Bedrijven nemen in hoog tempo buitenlandse technici en ICT-ers aan, maar scholen moeten een oplossing vinden op de toestroom van al hun kinderen. Zo meldt Trouw.

Eindhovense basisscholen treffen al voorbereidingen voor een toestroom van buitenlandse leerlingen. Ze verwachten tussen nu en 2030 zo’n 4000 kinderen van kenniswerkers als leerling.

“Bij de kleuters komt een derde uit het buitenland, bij de peuters al de helft”, aldus directeur Geert Simons van basisschool Reigerlaan.

Kinderen van expats gaan tegenwoordig vaker naar gewone scholen in plaats van internationale basisscholen, omdat de ouders langer verwachten te blijven.

In 2020 zullen in Amstelveen meer dan 1500 internationale kinderen op een normale basisschool zijn ingeschreven, zei directeur-bestuurder Frans Cornet van de scholenstichting Amstelwijs kortgeleden.

“We proberen een goed antwoord te vinden op de toestroom. Veel kinderen komen hier met weinig of geen kennis van de Nederlandse taal”, zegt een woordvoerder van de gemeente Amstelveen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here