Browser Chrome gaat gebruikers wijzen op problemen met hun wachtwoorden

0
266

Gebruikers van Google Chrome kunnen straks controleren of er problemen zijn met hun wachtwoorden. Google voegt hiertoe een functie toe aan zijn wachtwoordbeheerder.

De webbrowser laat in die functie zien hoeveel wachtwoorden zijn gelekt bij een hack, hoeveel dubbele wachtwoorden zijn aangetroffen en hoeveel wachtwoorden worden aangemerkt als zwak. Chrome is verreweg de meest gebruikte browser.

Het gebruik van zwakke en dubbele wachtwoorden is al jaren een probleem. Een goede oplossing lijkt er maar niet te komen. Beveiligingsexperts en technologiebedrijven zijn zelfs al tot de conclusie gekomen dat we eigenlijk van wachtwoorden af moeten.

De afgelopen jaren zijn er al wel allerlei maatregelen genomen om mensen aan te sporen sterkere wachtwoorden te nemen die minder makkelijk te raden zijn. Zo bieden browsers als Chrome en Safari aan om een ingewikkelder wachtwoord te genereren en op te slaan als je ergens een nieuw account aanmaakt.

Ook zijn er losstaande wachtwoordbeheerders zoals 1Password en Lastpass die unieke wachtwoorden genereren en informatie geven over bijvoorbeeld zwakke wachtwoorden. Maar het gebruik van slechte wachtwoorden blijft een probleem.

Bron: NOS.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here