Coldplay presenteert nieuwe single in de ruimte

0
117

Een buitenaardse primeur voor Coldplay: hun nieuwe single Higher Power is gelanceerd op het internationale ruimtestation ISS. De Britten hadden speciaal voor de Franse astronaut Thomas Pesquet een optreden opgenomen van hun eerste nieuwe werk in twee jaar.

“Op aarde kunnen we momenteel nergens optreden, dus we dachten: laten we het speciaal voor jou spelen”, grapte zanger Chris Martin in een videoverbinding met het ISS. “Dit is ons concert voor één persoon.”

Martin vroeg Pesquet ook wat hij zag vanuit het raam van het ISS:

De 43-jarige Pesquet, die in 2016 ook al eens naar het ISS reisde, arriveerde twee weken geleden in het ruimtestation voor een verblijf van een half jaar. Tegen Coldplay vertelde hij hoe hij van muziek kan genieten aan boord.

“’s Avonds, als iedereen slaapt en de lichten uit zijn, zet ik mijn koptelefoon op en draai muziek terwijl ik rondzweef. Dat is echt gaaf omdat je helemaal vrijkomt van je lichaam en je je totaal kunt richten op de muziek.”

De eerste keer dat Coldplay de single voor aardbewoners zal spelen is volgende week, als de band de BritAwards opent met een optreden op de Theems in Londen. Daarna staat op 22 mei de onlineversie van het Glastonbury-festival op de agenda.

Bron: NOS.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 − elf =