De grootste irritaties voor ondernemers

0
658

Ondernemers zullen het je allemaal direct vertellen: het runnen van je eigen onderneming is een geweldige bezigheid. Toch bekent een groot aantal waarschijnlijk ook dat ze tegen een aantal irritaties aanlopen. Deze irritaties kosten niet alleen een boel tijd, maar ook energie die je liever in het runnen van je onderneming steekt. Wij zetten een aantal van deze frustraties voor je op een rijtje.

 

Niet-betalende klanten

Ieder ondernemer komt er wel mee in aanraking. Klanten die te laat of zelfs helemaal niet betalen. Een enorme bron van frustratie, omdat jij natuurlijk ook je eigen rekeningen moet voldoen en door niet-betalende klanten te weinig liquide middelen hebt. Een mogelijke oplossing hiervoor is het aanvragen van een zakelijk krediet. Hiermee stelt de bank een potje geld beschikbaar, wanneer jij wanneer je maar wil aanspraak op kunt maken.

 

Administratie

Het is één van de meest gehoorde irritaties van ondernemers: het bijhouden van de administratie. Saai, ingewikkeld en tijdrovend zijn begrippen die volgens ondernemers bij administratieve taken horen. Ondanks de negatieve lading is het wel een essentieel onderdeel van de bedrijfsvoering. Met een goed bijgehouden administratie weet je op ieder moment wat de financiële stand van zaken van je bedrijf is en dat is wel zo makkelijk wanneer je bepaalde uitgaven moet doen.

 

Wet- en regelgeving

Nederland is het land van wetten en regels. Ook op het gebied van ondernemen verdwaal je bijna in de jungle van wet- en regelgeving. Het neemt een hoop tijd in beslag en het levert je maar weinig op. Sterker nog, wanneer je niet aan de wet- en regelgeving voldoet, kan dit uitmonden forse boetes die de winst van je onderneming flink omlaag drukken. Een goed voorbeeld van de wet- en regelgeving is de privacywet uit 2018. Je ontkomt er simpelweg niet meer aan.

 

Tegenvallende winst

Uiteindelijk run je je onderneming met maar één doel: winst maken. Het is dan ook erg frustrerend wanneer deze winst achterblijft. Om winst te maken zijn investeringen van groot belang, maar hier heb je wel voldoende liquide middelen voor nodig. Wanneer je deze niet uit je winst kunt halen, kun je altijd overweging maken voor een zakelijke lening aanvragen, die je vervolgens met rente terugbetaalt.

 

Laat je echter als ondernemer niet uit het veld slaan door deze irritaties. Onthoud goed dat er ook ontzettend veel positieve factoren zijn bij het runnen van je onderneming, zoals de uitdaging en de vrijheid die je hebt.