Dochter van overleden man profiteert van zijn AOW

0
429
Een 65-jarige vrouw uit Almere profiteerde jarenlang de AOW-uitkering van haar overleden vader. Ze is vandaag door de politierechter in Utrecht veroordeeld tot 180 uur werkstraf, waarvan 80 uur voorwaardelijk.

De vader van de vrouw is in maart 2013 te Suriname overleden, wat ze bij de Sociale Verzekeringsbank heeft verzwegen. Tot aan mei 2017 heeft de instantie maandelijks betaald, in totaal gaat het om ruim 24.000 euro.

De vrouw nam het geld op van de bankrekening, met de bankpas die in haar bezit was. Het geld werd onder andere uitgegeven aan kleding, boodschappen en vakanties, zo schrijft Omroep Flevoland.

De vrouw had geen uitleg voor het niet melden van het overlijden van haar vader. Toen ze eenmaal zo lang had gewacht, zag zij geen weg terug. Ze durfde het uit schaamte niet meer te melden en droeg dit als een geheim met zich mee. Ook haar echtgenoot en broer wisten niet dat zij nog steeds het pensioen van haar vader ontving.

De Almeerse vrouw heeft een regeling met de Sociale Verzekeringsbank getroffen. Elke maand gaat zij 200 euro terug betalen.

Bron: NOS.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here