Driekwart van Nederland wil niet tot 67e werken

0
1323

72 procent van de Nederlanders wil stoppen met werken voordat zij de AOW-gerechtigde leeftijd (67) hebben bereikt. Gemiddeld is dit bijna zes jaar eerder.

Uit onderzoek van Wijzer in Geldzaken blijkt dat meer dan de helft van deze mensen niet verwachten dit te kunnen doen.

Een groot deel wil in ieder geval wel minder gaan werken enkele jaren voor de AOW-leeftijd, deze jaren zijn bedoeld om te kunnen genieten en dingen te doen als een voetbalreis aldus de AOW’ers. 30 procent begint met het sparen van meer geld en lost extra geld af op de hypotheek.

Er is echter ook een groep mensen die juist graag doorwerkt nadat de AOW-leeftijd bereikt is, namelijk een op de vijf Nederlanders. Gemiddeld willen zij vijf jaar langer doorwerken. Hun redenen hiervoor zijn omdat ze het werk leuk vinden en omdat ze graag actief blijven. Mensen met een laag inkomen of een lage opleiding noemen ook financiële motivaties om door te blijven werken.

Driekwart van de werkende Nederlanders heeft voorzorgsmaatregelen getroffen. Vaak gebeurt dit in de vorm van sparen op een spaarrekening of deposito, het opbouwen van vermogen en geld aflossen op de hypotheek. Daarnaast zijn ze van plan om de uitgaven te verminderen.

Volgens werkende Nederlanders is fit blijven de belangrijkste maatregel om te kunnen blijven werken tot de AOW-leeftijd. Ook denken ze dat o.a. bijscholen en kortere werkweken hierbij kunnen helpen.

Bron: nu.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here