Duizend medewerkers game-uitgever Activision Blizzard steunen zaak tegen bedrijf

0
155

Een kleine duizend (oud-)medewerkers van de Amerikaanse game-uitgever Activision Blizzard steunen de rechtszaak tegen het bedrijf rond discriminatie en seksuele intimidatie op de werkplek.

Ze hebben een brief ondertekend waarin ze de reactie van het bedrijf op de zaak “weerzinwekkend” en “beledigend” noemen, schrijft persbureau Bloomberg, dat de brief in handen heeft. Eind vorig jaar werkten er 9500 mensen voor het bedrijf.

De rechtszaak werd vorige week aangespannen door de staat Californië en draait om seksisme en seksuele intimidatie bij Activision Blizzard, uitgever van bekende games als Call of Duty en World of Warcraft. Een toezichthouder deed twee jaar onderzoek naar de misstanden.

Machocultuur

In de aanklacht staat onder meer dat vrouwen bij het bedrijf minder betaald krijgen dan mannen en dat er een machocultuur heerst binnen de organisatie. Ook zouden leidinggevenden vrouwen hebben lastiggevallen.

Een vrouwelijke werknemer zou zelfmoord hebben gepleegd na een seksuele relatie met een leidinggevende. Ze zou dat hebben gedaan op een zakelijke reis, nadat mannelijke collega’s naaktfoto’s van haar hadden gedeeld.

In een reactie noemde leidinggevende Frances Townsend de beschuldigingen “feitelijk onjuist, oud en uit de context gehaald”. Het bedrijf heeft naar haar zeggen geprobeerd werknemers zo eerlijk mogelijk te betalen en openheid en diversiteit gestimuleerd. Ook vond zij de verwijzing naar de zelfmoord niet fair.

In de brief uiten zo’n 1000 (oud-)medewerkers nu felle kritiek op de handelwijze van de leiding van Activision Blizzard. “De leidinggevenden van ons bedrijf claimen dat er maatregelen worden genomen om ons te beschermen, maar gezien de rechtszaak en de daaropvolgende zorgwekkende officiële reactie hebben we er geen vertrouwen in dat onze leiders het belang van onze veiligheid boven hun eigenbelang zullen stellen.”

Bron: NOS.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × 5 =