Facebook-baas Zuckerberg heeft ‘goed gesprek’ met president Trump

0
251

Facebook-topman Mark Zuckerberg heeft met president Trump gesproken in het Witte Huis. Zowel Facebook als Trump noemt het “een goed gesprek”. Met enkele kritische senatoren sprak Zuckerberg over het privacybeleid van Facebook.

Een woordvoerder van Facebook zegt dat Zuckerberg “een goede, constructieve ontmoeting had” met Trump. Over de inhoud van het gesprek is niets naar buiten gebracht.

Zuckerberg sprak in Washington ook met enkele senatoren die kritiek hebben op het privacybeleid van het bedrijf. In het Congres wordt gesproken over wetgeving om techbedrijven als Facebook, Google, Amazon en Apple minder mogelijkheden te geven om persoonlijke gegevens van gebruikers te verzamelen en er geld aan te verdienen.

Tijdens een van de ontmoetingen daagde de Republikeinse senator Hawley de Facebook-ceo uit: verkoop diensten als WhatsApp en Instagram om te bewijzen dat je de privacy van klanten serieus neemt.

“Het bedrijf praat heel veel, maar ik wil actie zien”, zei Hawley na de ontmoeting. “Ik geloof Facebook zodra ik zie dat er echt iets verandert.” Volgens Hawley vond Zuckerberg “het geen fantastisch idee”. Een woordvoerder van Facebook wilde hier niet op ingaan.

Censuur

Ook Trump is vaak kritisch over socialemediabedrijven als Facebook en Twitter, die volgens hem censuur plegen op religieuze en conservatieve opinies, zoals anti-abortusberichten.

Het was het eerste openlijke bezoek aan Washington van Zuckerberg sinds hij in het voorjaar voor het Congres getuigde over onder meer privacy en beïnvloeding van verkiezingen.

Bron: NOS.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

12 − drie =