Geen reacties meer onder YouTube-video’s met kinderen na ongepaste reacties

0
404

Onder een groot deel van de YouTube-video’s met kinderen kunnen straks geen reacties meer worden geplaatst. Bij filmpjes met jonge kinderen worden reacties helemaal geblokkeerd en bij oudere kinderen gebeurt dat als het risico bestaat op ongepaste reacties.

Het is de tweede reeks maatregelen die het videoplatform aankondigt nadat vorige week duidelijk werd dat onder onschuldige kinderfilmpjes ongepaste reacties opduiken. Zo benoemen mensen het precieze moment waarop een kind onbedoeld een ongepaste of seksuele houding aanneemt. Anderen reageren daar weer op door bijvoorbeeld te vragen om tips voor andere video’s met zulke beelden.

Kort na de onthulling zei YouTube al dat duizenden ongepaste reacties onder kinderfilmpjes zijn verwijderd en onder tientallen miljoenen video’s de mogelijkheid om te reageren al was uitgezet. Het videoplatform zegt nu dat deze operatie nog enkele maanden zal duren. Daarna begint YouTube met het blokkeren van reacties bij alle video’s met jonge kinderen of het risico op ongepaste reacties, schrijft het bedrijf in een verklaring voor videomakers.

Uitzondering

Bij een klein aantal video’s met jonge kinderen kan straks nog wel worden gereageerd. Dit zijn kanalen die beloven zelf de reacties te monitoren en ongepaste teksten te verwijderen.

YouTube zegt ook dat het systeem dat automatisch ongepaste reacties detecteert sneller en effectiever zal worden. Ceo Susan Wojcicki van het videoplatform schrijft op Twitter dat niets zo belangrijk is als de veiligheid van jonge kinderen.

Na de berichten over ongepaste reacties onder kindervideo’s besloten grote adverteerders als Disney, Dr. Oetker en Nestlé om voorlopig geen reclame meer te maken op YouTube. Na de eerste maatregelen van het platform keerde Nestlé weer terug als adverteerder.

Bron: NOS.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

twaalf − 1 =