Home Tech Gegevens van 100 miljoen Quora gebruikers gestolen

Gegevens van 100 miljoen Quora gebruikers gestolen

0
517
De servers van Quora, een vraag- en antwoorddienst, zijn gehacked. E-mailadressen, wachtwoorden en andere persoonlijke gegevens van ongeveer 100 miljoen gebruikers zijn gestolen.
Quora ontdekte dit op vrijdag 30 november. Wanneer de hack precies plaatsvond is niet duidelijk. Alle slachtoffers worden ingelicht.

Onder andere namen, e-mailadressen en wachtwoorden van 100 miljoen gebruikers zijn gestolen. Quora heeft de wachtwoorden van alle slachtoffers gereset. Elk slachtoffer dat overal hetzelfde wachtwoord gebruikt krijgt als tip om die overal te veranderen.

Naast die persoonlijke gegevens, zijn er ook privéberichten van gebruikers gestolen. Volgens Quora gebruiken maar weinig mensen deze dienst.

Quora stelt dat alle anonieme vragen op het platform niet herleid kunnen worden naar specifieke accounts. Ook zijn niet alle 100 miljoen slachtoffers in dezelfde mate getroffen.

Quora is de impact van de hack nog aan het onderzoeken. Er is een beveiligingsbedrijf ingeschakeld en autoriteiten weten ervan.

Bron: nu.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

negentien + zes =