Grote telefoniestoring bij Tele2, ANWB Alarmcentrale slecht bereikbaar

0
274

Door een landelijke storing bij Tele2 zijn onder meer de ANWB Alarmcentrale, de Wegenwacht en overheidsinstellingen telefonisch slecht bereikbaar. Over de oorzaak van de storing is nog niets bekend. Vooral zakelijke vaste nummers lijken getroffen.

De ANWB laat weten dat er rond 06.30 uur een melding is gemaakt van de storing. Tele2 probeert de problemen sindsdien te verhelpen, maar dat is nog niet gelukt. Het bedrijf verwacht rond 12.00 uur meer duidelijkheid te hebben.

Automobilisten krijgen het advies gebruik te maken van de Wegenwacht-app, om bij pech digitaal alsnog contact op te nemen met de ANWB. Ook patrouilleert de Wegenwacht extra op de snelwegen, om pechgevallen snel op te sporen. De ANWB heeft Rijkswaterstaat gevraagd vandaag ook extra mee te kijken op de wegen.

Spits

“Op vrijdag begint de spits natuurlijk vroeger. Veel mensen gaan de weg op om bijvoorbeeld een weekend weg te gaan. Daar zijn we met de storing van vandaag ook beducht voor”, zegt een woordvoerder van de ANWB.

Naast de ANWB maken onder meer gemeenten, het Openbaar Ministerie en zorginstellingen melding van problemen met inkomende en uitgaande oproepen.

Bron: NOS.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

vier + zeventien =