Het gebruiken van mollen klemmen

0
540

De mol is een best leuk beestje. Het leeft onder de grond en is zo goed als blind. Toch staat de mol er bepaald niet bij iedereen goed op vanwege de molshopen die het zwarte beestje veroorzaakt. En dus wordt de jacht op de mol ingezet, iets waarvoor met name mollen klemmen gebruikt worden. Met mollen klemmen ben je prima in staat de mollen te vangen.

Op milieuvriendelijke wijze van mollen in de tuin afkomen

Met het gebruik van mollen klemmen vang je mollen op uiterst milieuvriendelijke wijze, ook niet onbelangrijk. Bovendien is de mol mits de klemmen goed geplaatst worden op slag dood en dus voorgoed verjaagd. Nog een voordeel van het werken met mollen klemmen is de lange levensduur van de klemmen en de prijs. Want een gemiddelde klem is echt niet duur, zoals ook het plaatsen niet erg moeilijk is. Het vraagt echter wel wat kennis en ervaring. Met de klemmen vang je doorgaans ook alleen mollen en is van andere, vervelende bijvangsten geen sprake.

Markeer de plek van de mollenklem

Een mollenklem plaats je gemakkelijk met je handen. Bovendien zijn de klemmen overal toepasbaar. Bij voorkeur plaats je ze in de lente, herfst of winter, mits er dan geen sprake is van vorst uiteraard. Voor je de mollen plaatst, verdiep jij je in de gangen van de mol en zoek je uit waar die zich precies bevinden. Op die plek schep je met de hand of een schepje een deel zand weg. Vervolgens plaats je precies daar de klem. Het is handig de plek waar je de klem geplaatst hebt te markeren. Een paar dagen later kun je gaan kijken of je al succes hebt gehad en de mol dood is.

In diverse soorten, maten en prijsklassen verkrijgbaar

Mollenklemmen zijn van metaal en ze worden onder spanning in de gang van de mol geplaatst. Als de mol zich over de klem beweegt, dan slaat de klem meteen dicht en is de mol op slag dood. De klemmen zijn er in diverse soorten en maten en prijsklassen. Het plaatsen van klemmen is op zich niet moeilijk, wel is het zo dat je met wat ervaring en kennis steeds sneller en gemakkelijker met de klemmen aan de slag kunt. Het is wel belangrijk de klemmen altijd op de juiste wijze te plaatsen. Doe je dat niet, dan is de mol bijvoorbeeld niet op slag dood en lijdt het zwarte beestje dus. En dat wil je uiteraard liever niet.

De meest gebruikte producten in de mollenbestrijding

Met mollen klemmen is de kans op succes gewoon heel groot. Omdat de mol een klem niet overleefd, kun je stellen dat je de mol definitief verjaagd hebt. Niet voor niets zijn klemmen de meest gebruikte producten als het gaat om mollenbestrijding en dat zegt wel iets natuurlijk. Behalve de kans op succes en de lange levensduur, speelt ook de lagere prijs een rol in het succes van dit product. Het is dan ook zeker geen slecht idee om zelf eens een mollenklem uit te proberen.