Hoe kunnen bedrijven zorgen voor fit personeel?

0
1021

Werk je bij een bedrijf die voornamelijk zittend wordt uitgevoerd? Dan merk je misschien ook wel dat je soms last krijgt van lichamelijke klachten omdat je simpelweg te weinig beweging krijgt op een dag. In dat kader stimuleren veel bedrijven hun personeel om meer te gaan bewegen. Enerzijds ligt deze verantwoordelijkheid bij de medewerker zelf, maar anderzijds kunnen organisaties hier ook bij helpen. Hoe kunnen bedrijven dat doen?

Houd het werk uitdagend

Veel mensen raken gedemotiveerd als ze werk moeten doen wat ze niet leuk vinden. In het ergste geval vinden ze het zo saai, dat ze sneller zijn afgeleid en daardoor ook minder concentratie hebben. Dit kan zelfs doorslaan in verkeerde voeding en daardoor raken mensen steeds minder fit. Wanneer je als bedrijf de medewerkers nieuwe, uitdagende opdrachten kan geven, bestaat de kans dat ze juist scherp en gefocust blijven en daardoor de werkprestaties verhogen.

Laat iedereen lopen in de pauze

Bij veel bedrijven is het normaal dat medewerkers een half uur lunchpauze krijgen. Echter blijft het merendeel vaak aan de lunchtafel zitten om gedurende 30  minuten te eten. Als werkgever zou je dit anders kunnen aanpakken door iedereen 15 minuten buiten een rondje te laten lopen. Medewerkers krijgen zodoende niet alleen hun broodnodige beweging, ook frisse lucht doet wonderen. Buitenlucht zorgt ervoor dat de hersenen weer nieuwe energie krijgt. Bovendien denkt iedereen even aan wat anders en kunnen ze weer volop focus hebben als ze weer terugkeren op de werkvloer.

Geef extra vitaminen

Wat misschien niet gebruikelijk is maar wel kan helpen, is het geven van extra vitaminen aan de medewerkers. Het kan namelijk ook zijn dat iemand een gebrek heeft aan vitaminen waardoor diegene niet goed presteert. Mochten bedrijven dit weten van bepaalde medewerkers, dan kunnen ze extra vitaminen aanschaffen waardoor ze deze personen stimuleren om ze in te nemen. Deze vitaminen kunnen degenen helpen om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen. Hierdoor wordt niet alleen de persoon zelf beter, ook het bedrijf plukt hier de vruchten van. De persoon in kwestie voelt zich namelijk een stuk fitter waardoor het alleen maar ten goede komt van de werkprestaties.

Zorg voor ergonomische hulpmiddelen

Het hoeft natuurlijk niet alleen aan de persoon zelf te liggen. Het kan ook zijn dat de werkplek niet goed is afgesteld en daardoor iemand steeds een verhouding aanneemt tijdens het werken. Zorg daarom dat de werkplek in orde is en dat alles goed is afgesteld conform de medewerker. Ergonomische hulpmiddelen zoals een verstelbaar bureau, een ergonomische muis of toetsenbord en speciale laptophouder kunnen daar bijvoorbeeld aan bijdragen. Kom erachter waar medewerkers tegenaan lopen en speel daarop in door de werkplek naar zijn of haar wensen in te richten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here