Mijn ouder(s) naar een zorginstelling, wat nu?

0
623

Ouder worden hoort bij het leven. Helaas komen we allemaal op een leeftijd dat we niet meer voor ons zelf kunnen zorgen. Wat er dan meestal gebeurd is dat we onze vader of moeder naar een zorginstelling sturen hoe vervelend dat ook voor jou of hen is. Daarentegen zien we deze stap ook als het begin van wat rust. Rust voor de mensen die dan wat minder voor de ouders hoeven te zorgen, omdat dit opgevangen wordt. Alleen wat doe je nu met huis waar de ouder(s) in woonden?

Het is belangrijk dat je de woningontruiming gestructureerd aanpakt, want het is namelijk een lastige klus die best wat tijd in beslag neemt. Het is wellicht handig om professioneel hulp in te schakelen. Het scheelt je namelijk een hoop tijd, omdat deze mensen exact weten hoe ze dit moeten aanpakken. Vaak hebben deze mensen ook al de juiste vervoersmiddelen ter beschikking. Namelijk gebruik van grote dozen en grote auto’s. Daarbij ben je vaak ook andere minder tot last als zo’n klus snel overgaat.

Wil je het dan toch zelf het huis ontruimen om bijvoorbeeld geld te besparen, kan dat uiteraard ook. Ik zal even kort uitleggen hoe je dat het best snel en handig kan aanpakken. Ik zou beginnen met alle kleding uit de kasten halen en dit in stevige vuilniszakken doen. Zodat je het en makkelijk kan vervoeren en het de zak niet kapot gaat. Voor alle servies raad ik aan om theedoeken, handdoeken en lange kousen te gebruiken zodat dit niet breekt. Je kan dit dan ook bij elkaar doen in de vuilniszakken, maar zorg er niet voor dat het glaswerk of servies los tegen elkaar aan ligt, want dan gaat het geheid kapot tijdens het vervoeren. Als je extra informatie hierover wilt? Neem dan een kijkje op de website van Woning-ontruimingservice.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here