Podcast De Dag: tiktokken of niet tiktokken, dat is de vraag

0
9

TikTok wordt verbannen van steeds meer telefoons van overheidsmedewerkers in verschillende landen. Na de VS, Canada en medewerkers van de Europese Commissie mogen ook ambtenaren in België niet meer tiktokken. Inlichtingendiensten zijn bang dat data van gebruikers door het Chinese bedrijf achter de app doorgespeeld worden aan de Chinese overheid.

Ook in Nederland is een Kamermeerderheid voor een verbod op telefoons van ambtenaren. Staatssecretaris Van Huffelen wacht nog een advies van de AIVD af.

De roep om TikTok te verbieden is er al sinds 2019, vertelt NOS-techredacteur Nando Kasteleijn in podcast De Dag. Maar de vraag is wel hoe gegrond de zorgen zijn. Welke aanwijzingen zijn er dat TikTok een veiligheidsrisico oplevert? En wat doet TikTok bijvoorbeeld anders dan Facebook, dat zelfs na een groot dataschandaal niet werd verboden?

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Deze aflevering van De Dag kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Lang verhaal kort: elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

Bron: NOS.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here