Rijksvastgoedbedrijf verkoopt grond voor datacentrum Meta nog niet

0
33

Het Rijksvastgoedbedrijf gaat de grond die Facebooks moederbedrijf Meta nodig heeft om in Zeewolde een megadatacenter te bouwen voorlopig nog niet verkopen aan de gemeente. Volgens minister De Jonge voldoet het bedrijf nog niet aan de voorwaarden die het ministerie heeft gesteld.

Daarmee is het plan nog niet definitief van de baan, zegt De Jonge. Hij wil in gesprek met Zeewolde over hoe het nu verder moet. De vraag is hoe de gemeente zal reageren. Sinds de gemeenteraadsverkiezingen in maart is er een ruime meerderheid tegen de komst van het datacenter.

Losse schroeven

Wel is het zo dat de komst van het datacenter hiermee verder op losse schroeven is komen te staan. Zo heeft Meta het project gepauzeerd nadat duidelijk was geworden dat zowel de Eerste Kamer en de Tweede Kamer ertegen was en duidelijk was geworden dat de gemeenteraad sterk van samenstelling was veranderd,

Meta wilde het megadatacenter bouwen op 166 hectare grond (245 voetbalvelden). Bijna de helft daarvan, 80 hectare, is handen van de staat. Verkoop daarvan loopt dus via de vastgoedorganisatie. Toenmalig minister Knops van Binnenlandse Zaken heeft voorwaarden verbonden aan de verkoop.

Bron: NOS.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

een × drie =