Spraakassisent Siri krijgt mogelijk offlinemodus

0
435

Apple heeft in een patent een nieuwe versie van Siri beschreven. Deze versie zou beschikken over een offlinemodus waardoor Siri ook werkt als het Apple product niet met internet is verbonden.

Het patent is op donderdag 15 november 2018 gepubliceerd en beschrijft een ‘offline persoonlijke assistent’, meldt AppleInsider. Dat houdt in dat Siri de spraakopdrachten op het apparaat zelf verwerkt, en niet meer via de Cloud.

Op dit moment stuurt Siri de data van een spraakopdracht naar de servers van Apple. De audio wordt daar verwerkt en het resultaat wordt teruggestuurd naar de gebruiker. Dit is dus niet mogelijk zonder internet.

Op dit moment voert Siri zonder internet alleen vooraf ingestelde taken uit, zoals het instellen van een timer of een nummer afspelen.

De offlinemodus zou worden ingeschakeld zodra er geen internetverbinding is. Wanneer die er wel is, blijft Siri via de Cloud werken.

Het is niet bekend wanneer deze nieuwe versie van Siri uitgewerkt gaat worden. Apple dient vaker patenten in zonder dat deze uitgewerkt worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here