Tweeduizend oplaadpunten voor elektrische auto’s worden geplaatst

0
418

De komende jaren worden door de overheid tweeduizend oplaadpunten voor elektrische auto’s geplaatst bij rijksgebouwen. De overheid wil elektrisch stimuleren en vindt om die reden dat er voor ambtenaren meer oplaadpunten nodig zijn.

Er zijn door het Rijksvastgoed bedrijf twee contracten gesloten voor het plaatsen van de 200 oplaadpunten. Wereldwijd is dit één van de grootste contracten wereldwijd voor laadpunten op eigen terrein. Bedrijven Unica en ENGIE leveren de laadpunten. In de eerste helft van dit jaar worden er al 700 geplaatst.

De laadpunten zijn geschikt voor alle elektrische auto’s en laadpassen, en zijn allereerst bedoeld voor het rijkswagenpark. Ze kunnen echter ook door anderen met een elektrische auto gebruikt worden.

Een van de grootste wagenparken in Nederland is in het bezit van het Rijk. Twintig procent van dit wagenpark moet elektrisch zijn in het jaar 2020. Vanaf het jaar 2028 worden er helemaal geen benzine- of dieselauto’s meer aangeschaft. De rijksoverheid zet in op een volledig emissieloos wagenpark.

Bron: ad.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here