Twitter schikt privacyzaak in VS voor 150 miljoen dollar

0
39

Twitter betaalt een boete van 150 miljoen dollar aan de Amerikaanse autoriteiten omdat het bedrijf zes jaar lang de privacyregels heeft overtreden. Met de schikking koopt het socialemediaplatform strafrechtelijke vervolging in de VS af.

Twitteraars werd van mei 2013 tot september 2019 verteld dat het bedrijf hun telefoonnummer en e-mailadres gebruikte voor de veiligheid van hun account. Maar volgens de Amerikaanse autoriteiten meldde Twitter daarbij niet dat het de informatie ook doorspeelde aan adverteerders, die de data konden gebruiken om mensen gepersonaliseerde advertenties voor te schotelen.

140 miljoen gebruikers

“Twitter verkreeg gegevens van gebruikers onder het voorwendsel deze te gebruiken voor veiligheidsdoeleinden, maar gebruikte de gegevens uiteindelijk voor advertenties,” zegt de directeur van de Amerikaanse toezichthouder FTC (Federal Trade Commission). “Deze praktijk trof meer dan 140 miljoen Twitter-gebruikers.”

Het socialemediaplatform belooft de beveiliging van persoonsgegevens “extreem serieus” te nemen. De privacydirecteur zegt dat Twitter stappen heeft ondernomen “om ervoor te zorgen dat de persoonlijke gegevens van mensen veilig blijven en dat hun privacy wordt beschermd”.

Bron: NOS.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × vier =