Uber treft miljoenenschikking om seksuele intimidatie op de werkvloer

0
261

Taxidienst Uber heeft een schikking getroffen van 4,4 miljoen dollar in een federaal onderzoek naar seksuele intimidatie binnen het bedrijf. De zaak kwam aan het rollen na een blogpost van een ex-medewerker.

Voormalig ontwikkelaar Susan Fowler schreef in 2017 een veelgelezen bericht waarin ze het bedrijf beschuldigde van het negeren van meldingen van seksuele intimidatie. Vrouwelijke medewerkers zouden massaal Uber verlaten.

De commissie van de Amerikaanse overheid voor gelijke rechten op de werkvloer stelde een onderzoek in. Daaruit kwam naar voren dat bij Uber “een cultuur van seksuele intimidatie” heerste. Wie daarover klaagde, kon rekenen op vergelding, staat in het rapport.

Topman opgestapt

Het taxibedrijf deed zelf ook onderzoek naar de bedrijfscultuur en kwam tot dezelfde conclusie. Zo’n twintig mensen werden ontslagen of stapten zelf op, onder wie oud-topman Travis Kalanick en zijn voormalig rechterhand Emil Michael.

Uber belooft naast het miljoenenbedrag de registratie van medewerkers die over de schreef zijn gegaan te verbeteren. Managers die klachten over seksuele intimidatie niet serieus nemen, worden ook aangepakt.

De overheidscommissie gaat vrouwen die tussen januari 2014 en juni 2019 bij Uber werkten op de hoogte stellen van de schikking. Vervolgens wordt er gekeken wie in aanmerking komt voor een deel van de 4,4 miljoen dollar.

Bron: NOS.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here