Vermiste Belgische youtuber dood gevonden in kanaal

0
168

De 22-jarige Pools-Belgische youtuber Kacper Przybylski is overleden. Przybylski, beter bekend onder de naam Kastiop, werd al ruim een week vermist. Hij werd vanochtend aangetroffen in een kanaal in het Limburgse dorp Stein, nabij de Belgische grens. De politie bevestigt dat het om de vermiste youtuber gaat.

De politie vertelt niet hoe Przybylski om het leven is gekomen. Maar volgens een woordvoerder zijn er geen aanwijzingen voor een misdrijf en is het onderzoek afgesloten.

Collega-youtuber Ergin schrijft op Twitter dat Przybylski na een dagenlange zoektocht is gevonden. “Maar niet zoals we hebben gehoopt”, aldus Ergin. “Ik hou van je. Ik mis je, ik zal je voor altijd missen. Je lach en je leuke herinneringen draag ik in m’n hart voor altijd.”

Maandag stuurde de politie een opsporingsbericht de wereld in voor Przybylski. Hij was voor het laatst gezien toen hij met zijn auto zijn ouderlijk huis in Hasselt verliet. De afgelopen dagen doorzocht de politie onder meer de omgeving van dat huis. Ook werd de bodem van een nabijgelegen kanaal met sonarboten verkend.

‘Ging sinds lockdown minder’

Even werd gedacht dat de verdwijning een onderdeel was van de campagne die deze week gelanceerd zou worden door Child Focus, de stichting die zich inzet voor vermiste en seksueel uitgebuite kinderen. Przybylski werkte recent nog met die stichting samen.

Maar medewerkers van de stichting lieten al snel weten dat dat niet het geval was. Tegen de Vlaamse krant De Standaard uitten ze hun zorgen over de vermissing. “Sinds de lockdown ging het wat minder met hem. We kunnen alleen hopen op het beste.”

De youtuber werd vooral bekend met video’s waarin hij kinderserie Dora the Explorer op de hak neemt, en zijn energieke commentaar bij games die hij speelde. Zijn kanaal telt 290.000 abonnees.

Bron: NOS.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 − vijftien =