Voor- en nadelen van een zakelijke creditcard

0
563

Veel bedrijven maken gebruik van een zakelijke creditcard voor al hun zakelijke aankopen. Er zitten een hoop voor- en nadelen vast aan het gebruiken van een zakelijke pas. Vaak wordt deze keuze gemaakt omdat ze liever niet willen betalen met een privé pas. Dit is een van de voordelen van een business card: werk en privé gescheiden houden. Hieronder volgen nog veel meer voor en ook nadelen van een zakelijke creditcard. Klik hier voor de mogelijkheden en meer informatie over het aanvragen van een zakelijke creditcard.

Voordeel: de uitgaven van het bedrijf zijn overzichtelijker

Dit bekent dus geen administratieve rompslomp, maar gewoon alles keurig op een rijtje. Dit geldt voor de zakelijke uitgaven van iedereen binnen het bedrijf. Dus geen gedoe meer met bonnetjes en declaraties. Wanneer iedereen met de zelfde maatschappij betaald kan je een keer zien wat er wanneer is afgerekend en hoeven werknemers ook niet meer hun eigen geld te gebruiken.

Nadeel: hogere kosten

Een nadeel is weer dat de kosten van een creditcard hoger zijn dan van een normale betaalpas. Bij een creditcard betaal je meestal een jaarlijks bedrag aan de creditcard maatschappij. Dit ligt gemiddeld rond de 20 euro en is dus niet een gigantisch bedrag, maar toch weer een extra uitgaven. Veel mensen vinden wel dat de voordelen van een creditcard dit bedrag wel waard is.

Voordeel: je aankopen zijn verzekerd

Elke aankoop die je doet met een creditcard doet is verzekerd. Bij maatschappijen als Mastercard is dit tot wel 180 dagen. Tegen verlies, diefstal en beschadiging. Wel zo handig wanneer je een dure aankoop doet als een nieuwe zakelijke telefoon. Ook bieden de meeste creditcards een aflevergarantie. Dit houdt in dat wanneer je iets besteld en het niet aankomt zoals verwacht, of wellicht helemaal niet aankomt, je de transactie kan terug draaien en je al je geld weer terug krijgt.

Nadeel: Lenen

Met een creditcard heb je meestal een paslimiet van 2500 euro. Aan het einde van de maand heb je 21 dagen om het bedrag dat je met deze pas heb betaald weer terug te betalen. In principe ben je dus aan het lenen. Meestal is het juist een voordeel dat je het geld later kan terug betalen, maar voor sommige kan dit ook een probleem zijn. Omdat ze de lening aan het eind van de maand niet meer terug kunnen betalen. Vanaf dat moment verzamel je een creditcard schuld. Dit kan dus veranderen in een erg groot nadeel.

Voordeel: Handig op reis

Wanneer je een bedrijf hebt waar werknemers of jijzelf veel op zakenreis gaan dan is een creditcard ideaal. Met een creditcard kan je namelijk wereldwijd overal betalen. Vaak is dit gemak met een betaalpas al niet meer mogelijk buiten de EU. Met een creditcard kan je overal in de wereld betalen en geld opnemen.

 

 

Nadeel: contant geld opnemen kost extra geld

Een nadeel is weer dat het opnemen van contant geld weer extra geld kost. Het kan zomaar zijn dat wanneer je een bedrag van 20 euro pint je er een fee van 4 euro over moet betalen. Wanneer je met spoed contant geld nodig hebt kan dit een nadeel zijn. Vooral omdat het geld opnemen met een normale bankpas geheel kosteloos is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

vier × 4 =