Voormalige Britse politicus Clegg wordt rechterhand Zuckerberg bij Meta

0
175

De voormalige Britse politicus en vicepremier Nick Clegg krijgt een nieuwe belangrijke functie in de top van Meta, het moederbedrijf van Facebook. Clegg wordt president of global affairs (mondiale zaken) en valt in zijn nieuwe functie direct onder directeur Mark Zuckerberg.

Clegg begon in 2018 bij Facebook als hoofd communicatie en publiek beleid. Volgens Zuckerberg heeft hij de afgelopen drie jaar een aantal van de meest complexe problemen van het bedrijf onder zich gehad, zoals het uitwerken van het inhoudelijk beleid van Facebook, de Amerikaanse verkiezingen en de oprichting van een toezichtraad.

In 70 procent van de zaken die Facebooks eigen toezichtraad – opgezet door Clegg – in het eerste jaar behandelde, zat het online netwerkplatform fout. De raad oordeelde dat Facebook en Instagram onterecht kozen voor het verwijderen van berichten en reacties. Een overzicht van wat het eerste jaar opleverde:

In zijn nieuwe functie wordt de 55-jarige Clegg wereldwijd verantwoordelijk voor alle beleidskwesties van het bedrijf. “Inclusief hoe we omgaan met regeringen als ze overwegen om nieuw beleid en regelgeving in te voeren en hoe we onze producten en ons werk naar buiten brengen”, aldus Zuckerberg.

Zuckerberg zelf kan daardoor een stapje terug doen en zich meer gaan richten op het leiden van het bedrijf en het ontwikkelen van nieuwe producten. Sheryl Sandberg blijft verantwoordelijk voor de operationele leiding van het bedrijf.

Clegg heeft een Nederlandse moeder en spreekt vloeiend en accentloos Nederlands. Hij zat tussen 2010 en 2015 voor de Liberal Democrats in de Britse regering, samen met de Conservatieven van premier David Cameron. Clegg was als partijleider ook vicepremier.

Bron: NOS.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × vijf =