Waar moet je op letten bij het starten van je eigen tandartspraktijk?

0
663

Een tandartspraktijk beginnen dat is niet zo snel geregeld als je denkt. Er zijn namelijk meer en ander soort regels bij ene onderneming als een tandartspraktijk dan bij een ‘normale’ onderneming. Wanneer je het idee hebt om een eigen praktijk te starten moet je nog met veel dingen rekening houden. Om je daar bij te helpen geef ik je hier een aantal tips.

Een idee

Het is belangrijk om van te voren al een idee te hebben hoe je het aan wilt pakken. Wil je het bijvoorbeeld eerst in je eentje oppakken en later tandartsen aannemen, of wil je gelijk met een team beginnen. Ook is het belangrijk om alvast de locatie te verzinnen waar je je praktijk wilt vestigen. Wil je dat in een bestaande praktijk doen en overkopen, of wil je dit in een gloed nieuw pand doen. Er bestaat ook een optie om een huidig tandartspraktijk te huren, dan hoef je al een stuk minder te regelen, maar deze huur is wel hoger.

Inschrijving

Wanneer je een tandartspraktijk wilt opzetten moet je je inschrijven bij de Kamer van Koophandel als ondernemer. Ook moet je je in het BIG-register inschrijven. Dit is een verplichte inschrijving die openbaar wordt gemaakt. Dit is meteen een mooie kans om je te laten zien naar de buitenwereld.

Leer van anderen

Omdat je tijdens je tandartsenopleiding maar een klein beetje over een onderneming hebt gehad, is het verstandig om naar andere te kijken en daar van te leren. Zo kan je ook bij andere praktijken kijken, kijk bijvoorbeeld naar welk soort merken zij gebruiken en wat voor soort diensten zij aanbieden.

Verwijzers

Het is verstandig om goede relaties te maken met andere zorgverleners. Zo kunnen zij hun cliënten doorverwijzen naar jou praktijk zodat deze ook weer meer cliënten heeft.

Tarief

De tarieven die je hanteert worden bij beginnende praktijkhouders vastgesteld en ieder jaar vrijgegeven door de Nederlandse Zorgautoriteit. Het is belangrijk om deze tarieven in de gaten te houden en op te volgen.

Besteed je praktijkstart uit

Omdat je waarschijnlijk weinig ervaring hebt in het starten van je eigen tandartspraktijk, kan het handig zijn om deze uit te besteden. Er zijn genoeg andere taken die jij kan doen, maar het beste is om iemand het werk van de cijfers, contracten opstellen en van het onderhandelen te laten doen.

Professionaliteit

Ook is het belangrijk om professionaliteit uit te stralen naar de cliënten toe. Dit kan je doormiddel van een goede huisstijl doen. Dit kun je laten doen door een ontwerpbureau zodat dit er erg professioneel uit ziet. Ook is het belangrijk om een goed werkende website te hebben zodat je goed vindbaar bent op het internet. Om je nog bereikbaarder te maken op het internet, is het verstandig om social media te gebruiken. Maak bijvoorbeeld een facebook pagina aan waar je meer informatie geeft over je praktijk en diensten, zo kunnen je cliënten je ook volgen en ze op de hoogte houden van het laatste nieuws omtrent je praktijk.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here