Wat is een scooterverzekering?

0
1253

Wanneer u een scooter heeft gekocht zult u al snel kunnen vaststellen dat u over de wettelijke verplichting beschikt om deze scooter te laten verzekeren. Een scooter is namelijk een gemotoriseerd voertuig en die dienen volgens de wetgeving in Nederland verplicht te worden verzekerd. Deze verzekeringsplicht geldt evenwel enkel en alleen voor de WA-verzekering, de verzekering die de schade die wordt aangericht ten opzichte van derden dekt. Bent u ook de trotse eigenaar van een scooter en zou u graag meer te weten willen komen over het afsluiten van een scooterverzekering? Dan is het zeker en vast een aanrader om even grondig de informatie door te nemen welke hier op deze pagina is terug te vinden!

            Welke soorten scooterverzekeringen bestaan er?

Wanneer u zich gaat verdiepen in het aanbod met scooterverzekeringen welke op de markt zijn terug te vinden zal het niet lang duren voordat het duidelijk wordt dat een scooterverzekering in verschillende vormen kan worden afgesloten. Voor de scooterverzekering geldt dat in de basis enkel en alleen de zogenaamde WA-verzekering bij wet verplicht is. Het gaat hierbij specifiek om die verzekering die geen schade aan uw eigen scooter dekt, maar wel de schade die u veroorzaakt aan derden. In eerste instantie was deze verzekering in het verleden niet verplicht, maar daar is verandering in gekomen. De Nederlandse overheid wil nu liever niets meer aan het toeval overlaten waardoor elke scooter die in het Nederlandse verkeer wordt gebracht verplicht over deze minieme scooterverzekering dient te beschikken.

 

De WA-verzekering voor scooters kan en zal in de praktijk voor veel mensen voldoende zijn. Daar staat echter tegenover dat er ook menig aantal mensen zijn die hun scooter graag op een meer uitgebreide manier willen laten verzekeren. Ook dat is mogelijk. Wat dit betreft kan er een keuze worden gemaakt tussen twee andere, meer uitgebreide verzekeringen. We maken op dit vlak een onderscheid tussen de twee opties zoals hieronder aangegeven:

 

  1. De WA+ diefstal+ brand scooterverzekering;
  2. De WA+ diefstal+ brand+ aanrijding scooterverzekering;

 

Beide soorten scooterverzekeringen zijn het overwegen waard, maar kunnen een stuk duurder uitvallen in vergelijking met de WA-variant. Wilt u graag weten wat deze andere scooterverzekeringen precies voor u in petto hebben? Lees dan snel verder of kijk op Diks.nl!

               WA+ diefstal+ brand scooterverzekering

De WA+ diefstal+ brand scooterverzekering vormt de gulden middenweg tussen enerzijds de wettelijk verplichte WA-verzekering en anderzijds de meest uitgebreide allrisk scooterverzekering. Dit type van scooterverzekering kan interessant zijn wanneer u het risico van brand en diefstal wenst te laten dekken. Dit is zowel het overwegen waard voor mensen die hun scooter in een garage kunnen plaatsen als voor zij die ze gewoon langs de kant van de weg moeten parkeren. Let wel, het spreekt voor zich dat dit type van scooterverzekering in de praktijk een stukje duurder zal zijn in vergelijking met de gewone WA-verzekering.

               WA+ diefstal+ brand+ aanrijding scooterverzekering

Er zijn heel wat mensen die ervoor kiezen om te investeren in een compleet nieuwe en bijgevolg ook vaak erg dure scooter. Het spreekt voor zich dat men in dit geval graag verzekerd zal willen zijn van een zo compleet mogelijke verzekering. Dit betekent in de praktijk dat men verplicht zal zijn om te kijken in de richting van de WA+ diefstal+ brand+ aanrijding scooterverzekering. Zoals de naam reeds laat vermoeden is in deze verzekering ook de schade bij aanrijding aan de eigen scooter gedekt. Dat is belangrijk, want op deze manier kunt u voorkomen dat u zelf alle financiële gevolgen van de eigen schade dient te dragen.

 

Hoe interessant dit type van scooterverzekering in de praktijk ook mag zijn, er moet altijd rekening worden gehouden met het prijskaartje waarmee u kunt worden geconfronteerd. Deze soort van allrisk scooterverzekering is dan ook niet geschikt voor zomaar eender welke bestuurder van een scooter. Heeft u bijvoorbeeld een oudere scooter aangekocht of rijdt u eigenlijk alleen maar recreatief met de scooter? In beide gevallen zult u kunnen vaststellen dat de allrisk scooterverzekering voor u wellicht net wat minder interessant zal zijn.

            Hoeveel bedragen de kosten van een scooterverzekering?

Een belangrijke vraag die iedereen zich uiteraard stelt die een scooterverzekering wil afsluiten heeft te maken met de kostprijs die daaraan verbonden is. De verzekeringspremie welke u voor het afsluiten van een scooterverzekering zult moeten betalen wordt in de praktijk altijd bepaald aan de hand van verschillende, specifieke factoren. In eerste instantie zijn er de eigenschappen of specificaties waar de scooter over beschikt. Deze vormen de basis voor de hoogte van de verzekeringspremie die in rekening zal worden gebracht.

 

Bereken hier de kosten van een scooterverzekering!

 

Bovenstaande is natuurlijk niet alles. Daarnaast kan er namelijk worden vastgesteld dat ook het soort scooterverzekering een grote invloed kan hebben op de kostprijs waar u rekening mee moet houden. Logischerwijs is het dan ook in de praktijk zo dat de WA-verzekering aanzienlijk voordeliger is in vergelijking met de allrisk verzekering voor scooters (dus de verzekering die diefstal, brand & aanrijding dekt). Hoe dan ook, wilt u graag de kosten voor uw scooterverzekering zo beperkt mogelijk houden? Dan zijn deze twee zaken dus absoluut de moeite waard om bij stil te blijven staan!

            De scooterverzekering vergelijken loont altijd!

Voordat u een scooterverzekering afsluit zult u kunnen vaststellen dat er behoorlijk wat verschillende opties bestaan waar u een keuze uit kunt maken. Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven dient een verzekeringnemer dan ook altijd een keuze te maken tussen de drie verschillende soorten scooterverzekeringen die er bestaan. Belangrijk om rekening mee te houden is echter dat een scooterverzekering vergelijking niet alleen moet worden uitgevoerd om u een goed beeld te geven van de polisvoorwaarden die aan de verschillende soorten verzekeringen voor scooters zijn verbonden. Ook de kostprijs kan namelijk sterk verschillen afhankelijk van de verzekeraar waar u gebruik van maakt.

 

Wilt u er dus met andere woorden in de praktijk honderd procent zeker van kunnen zijn dat u geen euro teveel moet betalen voor het afsluiten van uw nieuwe scooterverzekering? Dan is het uitvoeren van een vergelijking altijd een absolute aanrader. De scooterverzekering vergelijken zorgt er immers voor dat u er in geen tijd precies die ene verzekering voor een scooter tussenuit haalt die de meest interessante polisvoorwaarden moeiteloos weet te combineren met de laagst mogelijke kosten!