Welke bedrijfsverzekeringen heb je in 2019 nodig?

0
731

Er is weer een nieuw jaar aangebroken en dat betekent een hoop veranderingen en aanpassingen. Zo ook in de wereld van verzekeringen zowel voor particulier en bedrijven. Waar een hoop dingen hetzelfde blijven, gaan er ook een hoop dingen veranderen voor bedrijven. Laat je op tijd informeren over deze aanpassingen zodat je goed voorbereid het nieuwe jaar in kan gaan. Hieronder vind je een aantal van deze verplichte verzekeringen.

Bedrijfsvoertuigen verzekeren

Het verplicht verzekeren van bedrijfsvoertuigen is niks nieuws. Ook dit jaar moeten alle bedrijven die werken met voertuigen zoals, bussen, bedrijfsauto’s en andere soort werkvoertuigen zich verzekeren. De meeste van deze voertuigen kan je gewoon met een standaard WA verzekeringen verzekeren. Echter is het wel aan te bevelen dat wanneer je voertuig net nieuw is, laten we zeggen tussen de 0 en 5 jaar, je deze beter allrisk kan verzekeren. Dit zorgt voor een hogere premie, maar bied je wel meer dekking mocht er iets fout gaan.

Wist je dat het voor horeca bedrijven en alle andere bedrijven die met scooters werken ook verplicht is om hun scooters te verzekeren? Dit is bij veel mensen niet bekend en kan zorgen voor nare conflicten die resulteren in hoge boetes of zelfs rechtszaken. Laat je via deze link informeren over het verzekeren van je scooters.

Het is zeer aan te raden om ook alle inzittende en/of bestuurders van deze voertuigen te verzekeren. Anders kan dit leiden tot zeer hoge kosten wanneer een inzittende gewond raakt.

Werknemersverzekeringen

Ook dit jaar dient je bedrijf zich weer te houden aan de wetten omtrent de werknemersverzekeringen. Dit geld natuurlijk alleen wanneer je mensen in dienst hebt. De verzekeringen zijn: Ziektewetverzekering, WAO-verzekering of een WIA-verzekering en een WW-verzekering. De Ziektewetverzekering is er voor wanneer er een geval van ziekte is bij de werknemer. De WAO-verzekering of WIA-verzekering dekken de werkgever en werknemer wanneer er risico is op arbeidsongeschiktheid. En tot slot helpt de WW-verzekering bij risico van werkloosheid. Ook dien je mee te betalen aan de Zorgverzekeringswet van al je werknemers. Dit kan je inhouden van het loon, moet vervolgens wel worden terug betaald.

Gebouwenverzekering

Deze verzekering is in principe een opstalverzekering voor bedrijven. Een gebouwenverzekering is niet verplicht, maar wel erg handig om te hebben. Deze dekt namelijk allerlei soorten schade die je, liever niet hebt, maar wel vaak kunnen voorkomen. Schade zoals inbraak, brand, aanrijding, diefstal, vandalisme, storm of water.  Maar het helpt ook wanneer er schade voorkomt aan de fundering van je pand. Het lijkt onwaarschijnlijk dat dit voorkomt, maar je zult er toch voor moeten betalen wanneer je geen gebouwenverzekering afsluit, en deze kosten kunnen erg hoog oplopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here