Zo heb je onze hoofdstad nog nooit ervaren!

0
2606

Amsterdam is het bruisende hart van Nederland. Naast alle Nederlandse en internationale toeristen die zich dagelijks vergapen aan de unieke attracties die Amsterdam te bieden heeft en hier een boot huren, wonen er ongeveer 860.000 Amsterdammers in deze stad. Als we Groot-Amsterdam als geheel nemen komt het aantal zelfs uit op meer dan 1,3 miljoen inwoners! Je ziet dus ook dagelijks verhuizers door Amsterdam rijden, die nieuwe inwoners naar hun nieuwe stekje brengen. Wij bekijken op deze pagina Amsterdam vanuit een andere hoek, en geven je ook wat handige tips bij het zoeken van een verhuisbedrijf in Amsterdam.

Chinatown

Je bent pas een “echte” stad als je een Chinatown hebt. Rond de Boeddhistische tempel op de Zeedijk vind je allerlei Chinese, Thaise, Birmese en Vietnamese restaurants. Zelfs de straatnaambordjes zijn in het Chinees geschreven! Je leert de Aziatische cultuur kennen door deze te proeven, en als je de smaak te pakken hebt wip je even de Aziatische supermarkt in zodat je thuis je eigen gerechten kunt bereiden.

Tip: Bestel diverse gerechten van de kaart en laat ze “family style” serveren met losse borden. Zo kun je samen delen, proeven en genieten!

Meer dan rode lampen

Over wippen gesproken, een artikel over Amsterdam zonder het iconische “Red Light District” te noemen is haast onmogelijk. Maar iedereen op deze aardbol weet al wat er hier in de etalage staat, en dat zijn geen paspoppen! Met alle respect voor deze dames van plezier, ook de gebouwen in deze wijk mogen gezien worden. Het gebied rond de Oude Kerk is het oudste deel van Amsterdam, de architectuur is prachtig om te zien. Als je lichamen eens op een andere manier wilt bekijken ga je naar Madame Tussauds, of naar Body Worlds waar ze verder gaan dan de kleding en zelfs de huid uittrekken!

Tip: Maak geen foto’s van de dames achter het glas. Jij zou het ook niet leuk vinden als een groep aangeschoten toeristen tijdens kantooruren langskomt en je met flitsers verblindt.

Verhuizen Amsterdam

Wil jij gaan wonen in de stad waar alles kan? Of ga je verkassen naar een nieuwe locatie in deze veelzijdige stad? Je kunt de complete inboedel in een bakfiets proberen te laden, maar een verhuisbedrijf in Amsterdam regelt het allemaal voor je! Als jij op zoek bent naar goedkope verhuizers in Amsterdam is de studenten verhuisservice misschien iets voor jou. Dit is een professionele organisatie die slim gebruik maakt van goedkope studenten. Zij verdienen graag wat extra voor hun studie of gezellig stappen in de hoofdstad, en werken daar hard voor! Ook als je gaat verhuizen vanuit Amsterdam kunnen ze jou van dienst zijn, ze rijden door heel Europa!

Tip: Als je naar Amsterdam verhuist kun je overwegen jouw auto te verkopen. Die staat in het centrum alleen maar in de weg, met de fiets en de tram ben je vaak sneller. Zo heb je meteen een leuk startbudget in handen!

Waarom zou jij willen verhuizen naar Amsterdam? Staat jouw droombestemming in het lijstje, of heb jij een andere reden om hier te gaan wonen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here